Zes weken

Ongelofelijk hoe hard ik nu opeens groei. En een dikke buik dat ik al heb! Alleen ze houden niet eens de deur voor mij open zoals bij zwangere vrouwen het geval is! Het wordt nu toch echt zichtbaar en ik moet nog 3 weken.  Ik eet volop en laat het mij smaken. Kippennekken, karkassen, hertentong, pens en brokken. Wat een feest! Het gaat mij echt wel goed. Dit is wel erg chill. Ik had gisteren zulk leuk bezoek. Er kwamen 3 hele kinderen op bezoek met 2 grote. Nou dat werd een grote knuffelmiddag. Ze willen een pup en volgens mij vond ik ze wel heel erg aardig. Ik was wel heel moe na dit bezoek en heb daarna veel geslapen. Ik weeg inmiddels 14,1 kg . Dat is 300 gram deze week. Ik woog voordat dit allemaal met mijn lijf gebeurde 13,3 kg. Ik begin nu toch wel een beetje op een ballonnetje te lijken. Zou het ooit overgaan?

Beetje onduidelijke foto: Ik pas nog maar net op mijn favoriete plekje. Een plateautje net onder de onderste tree van de trap.

Dag 44 t/m 46 Het ontwikkelen van de organen is klaar, de welpen zien er nu als kleine hondjes uit. Kop en romp zijn te onderscheiden van elkaar. Het geslacht is bepaald, de huidskleur begint zich te ontwikkelen. De hartslag van de welpen is nu met een stethoscoop te horen. De tepels van de teef worden donkerder en zwellen op. Het is heel gemakkelijk om de puppies te voelen nu, tellen kan iets moeilijker zijn.
Dag 47/48 Het teefje spendeert meer tijd aan zelfverzorging. Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt kunnen worden.

(Dag 44 t/m 48 = 30 januari t/m 03 februari)

Week 6
De foetus blijft groeien. De foetus begint steeds meer op een hondje te lijken. Zijn longetjes zijn nog steeds in ontwikkeling. Het is raadzaam het teefje over te zetten op speciaal krachtvoer omdat met name in de laatste drie weken van de dracht, de pups sterk zullen groeien.
http://da97hgpf35dy2.cloudfront.net/86/7c/i64453766._szw530h275_.jpg
Foetus 6 weken oud

2 gedachten over “Zes weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *