week zeven

Mijn baas heeft het poortje waar ik doorheen moet om van het erf af te komen wat breder gemaakt. Ik liep een beetje vast ;-)Ik mag namelijk het erf niet alleen af omdat ze bang zijn dat ik de drukke weg oploop.

Dit poortje hebben ze maar breder gemaakt anders kon ik niet meer van het erf af.

Dag 45 en ik zie er zo uit. Aimee vind het reuze spannend wat er allemaal met mij gebeurd.

Ik begin nog echt te groeien in de breedte. Dat hoort zeggen ze…

 

Verleden week was ik nog niet zo heel dik. Nu is dat dus anders en moet nog bijna 3 weken…

Zo begin ik er nu uit te zien. Volgende week krijg ik een nieuwe mand.

Snel gaat het niet meer.

Verleden week woog ik nog 14,1 kg. Vanmorgen was dat dus 16,3 kg. Het gaat nu erg hard met mijn omvang. Ben nu in totaal 3 kilo aangekomen. Gemiddeld  genomen is 500 gram is 1 pup. Inclusief nageboorte etc. Ik begin ook mijn kussen op te schudden. Mijn baasjes begrijpen de hint en gaan komende week maar de werpkist neerzetten. Daar kan ik dan lekker een rommeltje van maken en slapen.

Dag 49 De skelet van de pups begint steviger te worden. Je kunt de pups nu af en toe voelen maar ze zijn niet te tellen. De haren vallen uit van de buik van de teef en haar melkklieren raken opgezwollen.
Dag 50/51 De teef neemt veel tijd voor het verzorgen van haar eigen lichaam. De tepels zwellen nog meer.
Dag 52/53 Haar melkklieren raken opgezwollen. De teef wordt onrustig en zoekt een plaats om te bevallen. Zorg er voor dat de plaats waar de teef moet bevallen zo prettig mogelijk is voor haar. Nu kan men de teef nest materiaal geven dat kan van handdoeken tot lakens zijn de teef kan daar dan mee een nest maken in de werpkist. Het is beter om verschillende kleinere maaltijden over de dag te verspreiden. Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen. 
Dag 54 Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen. Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt moeten worden met warm water, je kan het haar dat de tepels omringd wegdoen, zodat de puppies makkelijker aan de tepels kunnen zuigen.
Dag 55/56 Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt kunnen worden met warm water .

(Dag 49 t/m/ 56 = 4 februari t/m 11 februari)

Week 7

Het skelet begint zich te verharden en is nu ook zichtbaar op rontgenfoto’s. Vanaf dag 45 zijn de harttonen met een stethoscoop of doppler duidelijk hoorbaar. Het teefje begint zichzelf meer te verzorgen. Haar uiers worden groter en de beharing op haar buik begint uit te vallen. Het is raadzaam om haar nu aan de werpkist te laten wennen.
http://da97hgpf35dy2.cloudfront.net/96/7c/i64453782._szw530h275_.jpg
foetus 39 dagen oud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *