Week acht

Week 8 is aangebroken. Tevens ook de laatste week.  Ik waggel aardig rond. Lopen wil ik het al niet meer noemen en sjok achter mijn baas aan. We lopen nu alleen nog maar kleine wandelingen en blijf lekker dicht bij mijn baasje en wil nog meer knuffelen. Ergens overheen stappen gaat erg rustig en traag áls dit al mogelijk is. Ik plof overal neer waar ik maar kan slapen. Ik ben afgelopen week heerlijk gewassen zodat ik fris en fruitig mijn puppy’s op de wereld ga zetten en  ik verlies opeens veel haar en op deze manier ging er lekker veel los haar uit vertelde mijn supertrimmer. Ik ruik nu weer lekker fris. Mijn werpkist is inmiddels neergezet. De bodem was van de week al neergelegd maar nu een veilig hokje erom heen. Slaapt best lekker en beschermd hoor. Net een echt hol.  Ze gaan aankomende  week ook 2 keer per dag temperaturen en noteren dit. Als de waarde ongeveer 1 graad zakt dan ga ik binnen 24 uur bevallen. Spannend hoor! Ik ben bijna 5 kilo aangekomen in totaal. En dan moet ik nog 8 dagen. Dat wordt wat zeg. Ik heb ook al wat melk uit mijn tepels en ze zien nu de puppy’s bewegen als ik lig. Ik krijg nu lekker puppy-brokjes en lekker vlees. Pens, kip en hertentong. 2 rauwe eieren per dag erdoor heen met schil. Aankomende week heb ik gehoord dat ik heel de dag door mag gaan eten. Geen idee of ik daar dan nog zin in heb.

Verleden week ben ik ook begonnen om in mijn koffer te gaan graven. Daarop besloten ze toch maar om mijn werpkist neer te zetten.

Ik mag niet maar buiten omdat ik net gewassen ben. Ze vinden het te koud.

Zo bol zag ik er verleden week uit.

Ik had van de week geluk. Mijn kleine baasje was ziek thuis met koorts maar wilde even naar buiten. Dan ben ik er als de kippen bij…

4 keer per dag krijg ik nu eten. Het smaakt best.

Ik draag nogal wat bij me zo te zien!

Drachtkalender:

Dag 57 Er kan nu melk uit de tepels komen.
Dag 58/59 Je kan elke ochtend en avond de temperatuur van het teefje meten.
Dag 60/61 De normale temperatuur schommelt (afhankelijk van het ras) tussen 37,5 en 39,4 graden. Het is nu handig om de normale temperatuur van de teef te kennen (gemeten in de zevende week). Wanneer de temperatuur 1,5 graad zakt worden de pups binnen de 6 -24 uur geboren. Afscheidingen uit de vagina dienen schoongemaakt te worden.
Dag 62 t/m 65 Verwachte datum waarop het teefje zal bevallen. Maar natuurlijk is dit een gemiddelde. Het werpen kan plaatsvinden tussen de 59e en de 65e dag. Puppies die geboren worden voor de 58e dag zijn meestal te jong om nog te overleven

Dag 57 t/m dag 63 = van 11 tot 18 februari.

Week 8
De pups blijven groeien. De pups zijn nu makkelijk voelbaar en bewegingen van de pups zijn ook zichtbaar. Omdat het teefje vol zit met puppies kan haar maag in de verdrukking komen, waardoor ze minder eetlust heeft. Het is beter om haar nu wat vaker te voeren en kleinere maaltijden te geven.
http://da97hgpf35dy2.cloudfront.net/a6/7c/i64453798._szw530h275_.jpg
Foetus 55 dagen oud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *