De laatste week…

Spannend wordt het nu toch wel. Ik kan amper blijven zitten op de  houten vloer want mijn voorpoten glijden dan weg. Maar ik geef niet op hoor!  Eten dat doe ik nog wel maar niet meer dat ik op (kan) springen. Mijn enorme haar uitval van de afgelopen 2 weken is gestopt. Dit was nodig zodat mijn tepels zo meteen goed te vinden zijn voor mijn puppy’s.  Mijn mooie foto en filmpje zijn van vandaag. Ik zie er toch niet meer uit. Alles is uit proporties. Hopelijk heb ik straks weer maatje slank.  Je ziet duidelijk een pup bewegen of de film. Leuk he! Het voelt best raar trouwens. Ik slaap heel diep en droom er dan een eind op los. Klinkt best zielig hoor ik van mijn baasjes maar ik merk er niets van.  Ik ga lekker vaak bij mijn baasjes zitten en neem dan een balletje in mijn bek of een knuffel.  Die witte bak die ze hebben gemaakt is geweldig! Ligt best chill.  Oh, ik moet gaan. We gaan weer wandelen. Goed voor mijn conditie en komt ten goede tijdens mijn bevalling zeggen ze. Pffff…

 

Dag 55. Mijn lichaam klopt niet meer helemaal…

Wil je een puppy zien bewegen? Klik dan hieronder:

Kijk een pup beweegt!

Tijdens de laatste week van de dracht zal uw teefje hoofdzakelijk slapen. Beweging en een goede conditie voor de bevalling is echter zeer belangrijk, dus zolang ze dit kan en wil, neem haar mee voor de dagelijkse wandelingetjes.
Leg wat handdoeken of ander nestmateriaal in de werpkist zodat het teefje lekker kan gaan graven en zo haar nestje kan gaan inrichten.
Begin deze week om drie tot vier keer per dag de temperatuur van het teefje op te nemen. Zodra de lichaamstemperatuur met 1 tot 1½ graad zakt, zal de bevalling binnen 6 tot 24 uur op gang komen.
Er kan al wat melk uit haar tepels komen en ook kan er helder vocht uit de vulva afgescheiden worden. Bij een bevalling voor de 57ste dag spreken we van een vroeggeboorte en zijn de pups nog niet levensvatbaar.

http://da97hgpf35dy2.cloudfront.net/af/7c/i64453807._szw530h275_.jpg
Foetus 60 dagen oud
http://da97hgpf35dy2.cloudfront.net/bc/7c/i64453820._szw530h275_.jpg
Foetus 1 week voor de geboorte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *