Week 2

De pups zijn nu 2 weken oud. Ze zijn inmiddels ontwormd en sommige gluren door hun oogwimpertjes heen. Echt iets zien doen ze nog niet dus alles moet nog met het neusje gevonden worden.
Na het eten kruipen ze lekker naar een plekje waar ze  kunnen gaan slapen. Liefst lekker dicht tegen elkaar aan. Sommige doen ook voorzichtig een poging om iets verder te kruipen met een enkele poging tot een wankel pasje.
In deze periode nemen ze ook de mensengeur op. Deze fase is dus belangrijk voor de hond-mens binding. Om die reden houden we de pups geregeld bij ons op schoot en zitten erbij in de werpkist.  Vooral rust is in deze fase belangrijk. En dat lukt goed.
 De pups wegen nu tussen de 820 en 1060 gram.

Hier zijn de pups 12 dagen oud.

De pups zijn inmiddels 2 weken oud. Ze slapen veel en tussendoor hangen ze aan de melkbar

Veel slapen en tussendoor tanken. Vermoeiend hoor!

Ook breekt donderdag (dag 16) de laatste dag aan van het Biosensor programma. Het was fijn om dit extra contact te hebben met de pups. Hopelijk hebben ze hier profijt van in de toekomst. Hier een mooi filmpje erover: Bio Sensor Stressing  en zie ook de uitleg bij week 1.

Enkele foto’s van onze Oostenrijkse Pinscher Pups hoe dat eruit ziet:

Hier wordt de pup 3-5 seconden per pootje geprikkeld met een wattenstaafje. Reactie hierbij van de pup is niet nodig.

 

Hier wordt de pup, terwijl deze goed wordt ondersteund, rechtop gehouden 3-5 seconden lang. Mooi om te zien dat bijna alle pups telkens gapen bij deze handeling. Dit is een kalmerend signaal.

 

Hier wordt de pup 3-5 seconden op zijn kop gehouden. Weer zoveel mogelijk ondersteund.

 

Hier wordt de pup 3-5 seconden op de rug gelegd in de handpalmen. Volgens mij vinden ze dit erg lekker.

 

Hier wordt de pup 3-5 seconden op een vochtige koude doek uit de koelkast neergezet die dan op de grond ligt. (Foto is een voorbeeld en geen koude doek.)

Een gedachte over “Week 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *