Week 5

De pups zijn nu op een leeftijd om alles te ontdekken  en ondervinden onder andere wat bijten is en gebeten worden. Ze gaan wat bewuster blaffen en leren de details van de sociale interactie met de andere pups. Andra heeft daarbij een belangrijke taak. Zij leert de pups zich te gedragen en corrigeert de pups kort maar krachtig. Dit is nodig om de pups goed sociaal gedrag aan te leren. Erg belangrijk dus. We nemen de pups steeds vaker 1 op 1 mee buiten de ren en zorgen voor geborgenheid van de pups. Ze beginnen steeds meer rond te huppelen en alles te ontdekken. Er moeten dus goed opletten waar ze lopen en dat ze niet overal hun tandjes in zetten. Want die hebben ze inmiddels allemaal! We roepen maar hard: AUW! Zo leren de pups dat ze te ver gaan. Ook brusjes moeten het ontgelden en er wordt onderling heel wat gebeten in oren en poten. Pups onder elkaar laten horen door hard te piepen  dat het pijn doet en hier niet van gediend zijn. Zo weet de “dader” dat hij op moet houden. Zolang het spelen blijft is er geen probleem. Anders grijpt de Andra of wij in en stoppen het spel. Ze krijgen lekker veel kluifjes. Doordat ze vast voedsel krijgen ruimte Andra de uitwerpselen niet meer op. We zorgen dat hun verblijfplaats schoon is en uitwerpselen direct opgeruimd worden. Pups die het gewoon vinden om in een vieze ruimte te zitten met hun ontlasting  zullen er ook vaak ook langer over doen om zindelijk te worden.

Lekker spelen met mijn brusjes.

De 2 reutjes diep in slaap…

Lekker warm tegen elkaar aan. Moe van het spelen.

Lekker veilig de weide wereld in.

5 weken oud

Pup groen is het eigenwijst van het spul. Wat hij nou hieronder moet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *