Week 6

Lekker dicht tegen elkaar aan

We proberen de pups zodra ze wakker zijn voortdurend uitdagingen te geven. De chipper van de Raad van beheer is gisteren langs geweest. Deze heeft elke pup van een chip voorzien en met een swap slijm afgenomen voor DNA.  We kunnen dus naar de dierenarts voor hun eerste enting. Dan gaan we wat verder naar buiten en kunnen we de pups andere nieuwe avonturen laten ontdekken. Samen maar zeker ook individueel. Zo leren ze ook de wereld te verkennen zonder zich te kunnen verschuilen achter hun brusjes. We willen ze nog wel weghouden bij andere dieren omdat hun enting nog niet volledig is. Vanaf 9 weken krijgen ze hun 2de bij hun nieuwe baasjes. Dus we zullen vooral plaatsen opzoeken waar niet veel honden uit worden gelaten en een veilige omgeving is. Als één grote hond bij de pup de stuipen op het lijf jaagt kan al ons werk in een klap teniet gedaan worden.

Bezig met het zoeken naar al het lekkers wat verstopt ligt.

Het speelgoed wisselen we steeds af. Ze maken kennis met van alles en nog wat en ook hersenwerk spelletjes krijgen ze. Zoals een bak met lege toiletrollen erin en daar lekker brokjes in. Zo kunnen ze lekker zoeken en laat ze maar uitzoeken hoe ze de brokjes eruit krijgen. Tunnels liggen er ook,  evenwichtspellen zoals een wip, maar ook een soort evenwichtskussen met lucht erin, en een plastic zak om overheen te lopen waar we soms mee wapperen. Je ziet ze schrikken maar ook weer gelijk herstellen. Diverse geluiden zoals piepbeestjes, en een blikje met steentjes. Ook hebben ze een Kong en ballen waar voer uitkomt als ze hem rollen. Een spiegel is ook reuze spannend als ze zichzelf zien.

Ook spelen met mensen is erg belangrijk. Zo leren ze dat spelen met mensen geweldig leuk is. En krijgen ze zo een hechte band met hen. Ook trekspelletjes met een flostouw bijvoorbeeld zijn erg leuk. Bij trekspelletjes is het echter wel zaak om de spelregels zelf te bepalen én deze te handhaven. Vaak wordt een pup helemaal wild en dan wil hij niet meer loslaten. Heel belangrijk is dus dat we het spel goed begeleiden en op tijd te stoppen. Dit kan door een commando te geven waneer het spel klaar is. Kan door te zeggen “los” of “klaar”. En dan is het ook echt klaar en bergen we het speeltje op. Zo leren we de pup in het nest al om zich te beheersen.

5 weken oud reutje

Voetjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *