Puppy’s

Mogelijk weer pups in het voorjaar 2022

Andra (Wella v.’t Peerdespul) & Huize Opi Tjabbo

Het laatste nest is geboren eind december 2020. Als er een volgend nestje komt bij ons zal dit op zijn vroegst januari 2021 zijn.

 Er staan al enkele mensen op de interesse-lijst. Heeft u interesse in een pup van kennel v. Romar’s Zevensprong dan kunt u een e-mail sturen om op de interesse-lijst te worden gezet. Vertel dan in het kort wie je/jullie zijn waarom het ras de Oostenrijkse Pinscher, heb je ervaring heeft met honden en of er andere dieren aanwezig zijn. En of er een  voorkeur is naar een reu of of een teef.

Zit er een pup voor je bij, dan is de datum van aanmelden op de interesse-lijst is niet belangrijk daar wij zelf, in overleg met jullie natuurlijk, een keuze maken welke pup er het beste bij jullie gezin passen. Elke pup heeft een namelijk een eigen karakter. 

Wij fokken volgens de richtlijnen van de rasvereniging VFLD en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.
Onze pups worden in de huiskamer geboren temidden van ons gezin en uiteraard komen er veel grote en kleine mensen meegenieten van het kleine grut. Als het weer het toelaat zullen ze ook spelen in onze tuin. Ze krijgen op deze manier zoveel mogelijk mee met de dagelijkse geluiden en bezigheden. Daarnaast besteden wij ruim aandacht aan allerlei aspecten van de socialisatie zodat onze puppy’s zo goed als mogelijk gesocialiseerd naar hun nieuwe baasjes gaan. Uiteraard hebben onze pups een officiële FCI stamboom en worden zij voorzien van een ID-chip en DNA profiel als afstammings-bewijs dat de ouders ook daadwerkelijk de ouders zijn. Ze worden ontwormt en rond 7 weken geënt of indien u dit wenst kunnen we de pup ook laten titeren. Geeft u dit dan van tevoren aan. Vanaf 4 weken is kraambezoek van harte welkom. Wel graag even van te voren contact opnemen en uiteraard volgen we de geldende regels van het RIVM betreffende Covid-19

Eerder nieuws:

23 april 2019 is Andra bevallen van 5 erg mooie pups. Moeder en pups doen het voortreffelijk! Dezelfde combinatie als het eerste nest. Zie foto’s en stamboom hieronder.

Am 23.04.2019 sind da 5 gesunder Österreichische Pinscher Welpen Geboren. Mit Mutter und Welpen geht es gut. Die gleiche Kombination wie beim erste mal. Foto’s und Ahnentafel finden Sie unten.

Puppy’s!: 13 februari 2018 zijn er 7 prachtige pups geboren 2 reutjes 5 teefjes. Alle pups waren direct al gereserveerd. Bij interesse voor een pup van een eventueel volgend nest (voorjaar 2019?) kunt u ons een e-mail sturen voor informatie.

Wil je onze prachtige pups volgen kijk dan bij Woefwoef Talk. 

Verwacht: Andra (Wella v.’t. Peerdespul) is 16 december 2017 gedekt door Raspi von der Birkenheide. Half februari verwachten wij pups uit deze combinatie.

Klik hier om het nest te bekijken waar Andra uit komt. (Teefje donker bruin)


Raspi von der Birkenheide.

STAMBOOM VAN DE PUPPY’S
 

  Raspi von der Birkenheide

  Ferdinand von der Rosenbrücke   Balthasar von der Grundsutten
  Kimba
  Emeli    Unbekannt
  Tonja von der Birkenheide
  Wella v.h.Peerdespul   Rens v.h.Peerdespul   Bastian vom Basilikkablick
  Lotte v.h. Peerdespul
  Amber    Bartsch vom Stadtgutteich
  Gina v.h. Peerdespul
 

Hieronder een stukje geschreven door Peter Beekman over de pup mee naar huis:

Als je pup mee gaat naar haar/zijn nieuwe thuis :

Stel jezelf eens als klein puppy voor: Je wordt weggehaald van de plek waar je lekker met je broertjes en je zusjes aan het ravotten bent en je moeder altijd op piepafstand van je vandaan is. Je gaat een kamer in waar onbekende mensen je gaan roepen en aaien en knuffelen en dat ken je wel een beetje, maar dan ineens tillen ze je op en ga je mee in een auto.

Dat kan spannend zijn, je kan je wat ziek gaan voelen maar het stopt ook wel weer. Je gaat vervolgens mee in een nieuw huis met alle nieuwe meubels, en een plek waar jij dan mag gaan liggen maar daar komt niks van, want je wordt eigenlijk de hele tijd afgeleid door de nieuwe mensen. Als je moe bent mag je op schoot, zelfs het eten krijg je uit de hand. Als je de boel wat wilt verkennen lopen ze de hele tijd achter je aan en roepen ‘goed zo’ of ‘nee’. Hier snap je natuurlijk nog niets van.

En dan opeens zetten ze je in je mand of in een bench, doen ze alle lichten uit en verdwijnen net zo snel weer uit je leven als ze erin gekomen zijn. En jij, je weet niet wat je overkomt. Je begint te piepen want je was immers gewend dat je moeder dan snel naar je toekwam. Als dat niet werkt ga je janken en krabben aan de deur van de bench of aan de kamerdeur als je mag loslopen. Je raakt langzaam in paniek, je broertjes en je zusjes ben je ook al kwijt. Al met al voel je je diep ellendig.

Stel jezelf eens voor als een eigenaar die niet naar alle regeltjes luistert, die kan bedenken dat een puppy nog veel moet leren en dat, wanneer je hem eerst vertrouwen geeft, je daarna veel meer kan bereiken. Stel jezelf eens voor als iemand die niet gelooft dat wanneer je je pup de eerste nachten wel mee naar de slaapkamer neemt hij daar nooit meer wegkomt.

Stel je eens voor dat wanneer je luistert naar zijn gehuil en gejank dat dat helemaal niet hoeft te betekenen dat hij nu zijn verdere leven alleen maar hoeft te kikken om ervoor te zorgen dat jij naar hem toe gaat, maar dat hij jou gaat zien als iemand op wie hij kan bouwen en vertrouwen. Stel je eens voor dat daar veel meer speelruimte in is.

Het is volkomen logisch dat puppy’s heel veel moeite hebben met het alleen blijven. Of dit nu ‘s nachts is of overdag dat maakt eigenlijk helemaal niet zoveel uit. Maar laten we ook dat eens omdraaien. Eigenlijk hoef je een puppy niet te leren om alleen te zijn. Dat kun je zomaar doen door weg te gaan. En dan is hij alleen. Klaar.

Uiteraard maken we ons dan zorgen om wat hij doet als hij alleen is. Als hij niets vervelends doet, kan hij het, en als hij wel iets vervelends doet kan hij het niet zeggen ze en dat is natuurlijk onzin. Alleen is alleen. Om er nu voor te zorgen dat de puppy zich ook prettig voelt als hij alleen gelaten wordt, is het belangrijk dat we hem leren om alleen te zijn of eigenlijk veel beter nog: dat we hem leren dat we altijd terugkomen. Dat vertrouwen dat we terugkomen moet hij gaan krijgen. En dat moet vanaf de eerste dag en dus ook de eerste nacht.

De eerste nachten

De puppy heeft gewoon tijd nodig om te wennen aan het nieuwe gezin en aan de omgeving waarin hij terecht is gekomen. Het is heel normaal dat hij daarbij jouw steun nodig heeft. En soms is het daarvoor genoeg om er alleen maar te zijn.

Daarom is het advies om de puppy de eerste nachten gewoon mee te nemen naar de slaapkamer of om zelf in de buurt van de puppy’s plek te gaan slapen. En ondertussen krijgt hij de tijd om te wennen aan zijn nieuwe plek, waar dan ook, terwijl jij hem ook aan het leren bent om daar overdag alleen te zijn.

En dat kan alleen in hele kleine stapjes. Stapjes van een paar seconden. Geef de puppy iets erg lekkers en als hij daar fanatiek op bezig is, loop dan even de kamer uit. Voor hem betekent dat nu nog dat je weg bent. En kom dan binnen een paar seconden weer terug. Hij zal gemerkt hebben dat je weg was maar kon zich gelukkig richten op de kluif en je bent snel weer terug. Herhaal dit een paar keer.

Doe dit ook als hij lekker op zijn plek ligt te slapen. Ga eventjes weg en kom weer terug. Dit kun je wel 20 keer op een dag oefenen en breidt dan heel langzaam het aantal seconden uit tot een paar minuten en meer. Dit mag best een aantal dagen duren. 
Je snapt natuurlijk wel dat een paar minuten nog niet betekent dat hij het een hele nacht gaat volhouden. Daarvoor moet de puppy het onderscheid leren tussen uit zicht maar in huis en echt even het huis uit. Ook dit leren ze door ervaring.

Enerzijds gewoon omdat het gebeurt en hij het gaat herkennen en anderzijds door jouw training. Want je kunt in je trainingsopbouw ook even weg. En als de puppy dat onderscheid kent en je kunt al wat langer weg en hij is gewend aan zijn eigen plek, dan kun je hem ook ’s nachts alleen laten. In heel veel gevallen tenminste. Soms niet. Soms is dit te snel gegaan en dan doe je een stapje terug in je opbouw.

In de slaapkamer

Er zijn overigens ook mensen waarbij de puppy gewoon mee mag naar de slaapkamer en dat dat eigenlijk altijd mag. En ook dat is prima. Hierin heb je je eigen regels en voorkeuren en dat is prima. Zolang je maar rekening houdt met de puppy die het wel allemaal mag leren.

Over de auteur

Peter Beekman

Peter Beekman is gerenommeerd hondengedragsdeskundige met als specialisatie puppy’s. Hij verzorgt al meer dan 30 jaar puppycursussen en leidt ook instructeurs op die zich met name op de opvoeding van puppy’s richten.

Peter is auteur van boeken waaronder “Spelenderwijs opvoeden van uw pup” en uitgever van van “Ha, die pup” en Ha, die kitten”, superhandige weetjesgidsen voor de beginnende diereneigenaren. Jaarlijks organiseert hij hetKynoCongres.

Hij is voor de individuele aanpak waarbij het zijn doelstelling is dat de eigenaar en de puppy elkaar gewoon goed leren kennen. Niet alleen is dit proces vreselijk leuk, het zorgt ook voor een enorme band die garant kan staan voor jarenlang plezier samen.

www.kynotrain.nl